Belépés FaceBook-kal

Naptár

April 2021
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Érdekességek a nagyvilágból

Klubtagság

Kedves Olvasóim!


Virtuális Zsuzsa dula válaszol oldalam támogatásokból működik.

Ha te is szeretsz ide járni, s te is fontosnak tartod, hogy az oldal megmaradjon, 
és az oldalon lévő tanácsaimmal és válaszaimmal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még többet tudjak segíteni Neked a jövőben is.

 

Köszönöm a felajánlásodat!

 
 
donate1

bankkartya

Belépés

Hírlevél

Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre! Katt a képre a nagyítás miatt...

 

• SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI KIVONAT
A szülés helye szerinti önkormányzatnál lehet igényelni. Ha a szülôk házasok, a gyermek anyakönyveztetésekor be kell mutatni az anyakönyvvezetônek egy 90 napnál nem régebbi, hitelesített házassági anyakönyvi kivonatot, amely a házasságkötés színhelyén vagy a területileg illetékes anyakönyvi hivatalban szerezhetô be.


Nagyobb kórházakban van kirendelt anyakönyvvezetô, aki a szülés másnapján elkéri az anyukától a személyi igazolványt, lakcímkártyát, a házassági anyakönyvi kivonat hitelesített másolatát és az apasági nyilatkozatot – mire megkapjátok a kórházi zárójelentését, elkészül az anyakönyvi kivonat is, ami elôfeltétele a baba után járó családtámogatás és mindennemû egészségügyi ellátás igénylésének!


• TAJ-KÁRTYA
Az OEP területi kirendeltsége, Budapesten a Fôvárosi és Pest Megyei Egészségbiztosítási Pénztár II. számú ügyfélszolgálati irodája adja ki. Igénylését a kórház automatikusan elindítja.


• ADÓSZÁM
A területileg illetékes APEH igazgatóságnál lehet kérni: az adókártyát átlagosan egy hónap múlva vehetitek kézbe, de már az ügyintézés napján él az adószám.


• LAKCÍMKÁRTYA
A területileg illetékes okmányiroda állítja ki, igényléséhez a szülôk személyi igazolványa, lakcímkártyája és a pici születési anyakönyvi kivonata kell.