Belépés FaceBook-kal

Naptár

April 2021
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Érdekességek a nagyvilágból

Klubtagság

Kedves Olvasóim!


Virtuális Zsuzsa dula válaszol oldalam támogatásokból működik.

Ha te is szeretsz ide járni, s te is fontosnak tartod, hogy az oldal megmaradjon, 
és az oldalon lévő tanácsaimmal és válaszaimmal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még többet tudjak segíteni Neked a jövőben is.

 

Köszönöm a felajánlásodat!

 
 
donate1

bankkartya

Belépés

Hírlevél

Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!

reb16_kicsi- A dúla végigkíséri az anyát a vajúdási folyamatban, fizikai és érzelmi támogatást nyújt neki, kényelmi intézkedésekre tesz javaslatot, valamint segítséget és javaslatokat biztosít a partner számára.

- Amikor csak lehetséges, a dúla szülés előtti és utáni érzelmi támogatást biztosít, elmagyarázza és megbeszéli a különböző eljárásokat, folyamatokat,  beavatkozásokat, melyekről az anyának tudnia kell a jól informáltságon nyugvó döntés meghozatalához.

 

- A dúla soha nem "írhat elő" semmiféle kezelést; minden információt és javaslatot a dúla szerepkörén belül azzal az előzetes kikötéssel kell megadnia, hogy mielőtt az anya bármilyen módszerről vagy beavatkozásról döntést  hozna  a dúla tanácsára, feltétlenül beszélje meg azt elsődleges gondozójával.

Támogatás:

- A  dúla, az anya szülési tervében foglalt kívánságok szerint, a prenatális és intrapartum megbeszélések  alkalmával úgy támogatja az anyát, hogy kérdések feltevésére, akaratának, óhajainak, aggodalmainak kifejezésére bátorítja kliensét.

- A dúla segíti az anyát abban, hogy ha nem várt  események  történtek, (és ha szükséges), a  változásokat  beillesszék a szülési tervbe, továbbá elősegíti az anya és a gondozó közötti kommunikációt.

- A kliensnek és a dúlának egyaránt tudatában kell lennie annak, hogy a támogató szerep nem foglalja magába a kliens nevében való nyilatkozást vagy döntéshozatalt. A támogató szerepet a leginkább a következők írják le: érzelmi, fizikai segítség; felvilágosítás; közvetítés vagy tárgyalás.

Átirányítás:

Ha a kliensnek a dúla hatáskörén kívüli igényei, szükségletei lennének, át kell őt irányítani a megfelelő szakemberhez

A gondozás folyamatossága:

A  dúlának  kötelessége  olyan  helyettesről  gondoskodnia,  aki ellátja a kliense szükségleteit, arra az esetre, ha ő maga nem tudna részt venni a szülésnél. Amennyiben a dúla előre tudja, hogy nem fog tudni részt venni egy olyan kliens szülésénél, akivel már megállapodott, akkor erről írásban kell értesítenie  őt, és  ha  a kliens  úgy kívánja,  gondoskodnia kell  a helyettesítéséről.

Ajánlott írások:

Ki a dúla?

A dúla jelenléte hogyan hat a vajúdó kismamára?

Miben támogatja a vajúdó kismamát a dúla?  

 

 

Zsuzsa Dúla szolgáltatásai 

  

Professzionális vajúdás segítés
dula6Tovább olvas
Szülés támogatás
dula10Tovább olvas

  

Szoptatási tanácsadás

Tovább olvas

Gyermekágyi dúla

Tovább olvas

.

 

Csecsemőgondozás, babamasszázs
szopi2_1Tovább olvas
<