Belépés FaceBook-kal

Naptár

April 2021
M T W T F S S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Érdekességek a nagyvilágból

Klubtagság

Kedves Olvasóim!


Virtuális Zsuzsa dula válaszol oldalam támogatásokból működik.

Ha te is szeretsz ide járni, s te is fontosnak tartod, hogy az oldal megmaradjon, 
és az oldalon lévő tanácsaimmal és válaszaimmal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még többet tudjak segíteni Neked a jövőben is.

 

Köszönöm a felajánlásodat!

 
 
donate1

bankkartya

Belépés

Hírlevél

Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!

Az Egyesült Államokban háromféle dúlai hatáskör létezi.

 

Az első csoport, az antepartum-dúla, - legfőbb feladata az olyan édesanyák gondozása, akik veszélyeztetett várandósként orvosi utasításra ágynyugalomba kényszerülnek, és nagy kockázatú szülésre készülnek. Az ő felkészítésük speciális eszközökkel történik és akár ápolói tudást is igényelhet.

 

A második csoportban tartozó dúlák: dula1

- a vajúdás és szülés alatt a kismamának érzelmi és fizikai támaszt nyújtanak. Debra Pascali-Bonaro, az Észak-Amerikai Dúlák Szövetségének tagja mondta, hogy az amerikai rendszerben a dúlák a kórházi személyzet egyfajta támogató részei, akiket a kórházba való megérkezéskor helyben is lehet választani. Profin kiépített szülésfelkészítő rendszerük van.

 

A harmadik csoport a postpartum vagy gyermekágyi dúlák

- ők kifejezetten a gyermekágyas gondozásban vesznek részt. A dúla feladata ez esetben a kismama segítése.  Megtanítja a baba táplálására és gondozására, segíti a szoptatásban, akár mos, főz, takarít, hogy az anyuka a kicsire és önmagára koncentrálhasson. Támaszt nyújt az anya számára, ha fáradt és bátorítja, ha elbizonytalanodna.

A dúlák egyszerre több területen is képzik magukat, s így mindhárom feladatot ellátják. Magyarországon a legtöbb dúla részt vesz a várandós gondozásában, kíséri a párt a szülés alatt és a gyermekágyban is segít, ha szükség van rá.

 

A dúlákat megkülönböztetjük még, hogy hol kísérnek szülést. Ez lehet kórházban, születésházban és a pár otthonában is.

Nagyon elterjedt az a tévhit, hogy a dúla egyet jelent az otthonszüléssel. Fontos hangsúlyozni, hogy ma Magyarországon a legtöbb dúla intézményi szüléseknél segít, s csupán a dúlák egy része kísér otthonszüléseket (is).

 

A dúla kiválasztásánál a legfontosabb szerepe a szimpátiának van. Hiszen ő a személyiségét viszi a szülőszobára a tudása mellett és ennek feltétlenül passzolnia kell a kismamához, Hozzátok, és a párhoz.

 

 

 

 

- Ha tetszett nyomj egy „tetszik”-et és oszd meg barátaiddal.
Ha még nem követed a Zsuzsa dúla facebook oldalát, klikk ide >>> és lájkolj, hogy minden hasznos-érdekes dologról értesülj!