Belépés FaceBook-kal

Naptár

May 2021
M T W T F S S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Érdekességek a nagyvilágból

Klubtagság

Kedves Olvasóim!


Virtuális Zsuzsa dula válaszol oldalam támogatásokból működik.

Ha te is szeretsz ide járni, s te is fontosnak tartod, hogy az oldal megmaradjon, 
és az oldalon lévő tanácsaimmal és válaszaimmal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még többet tudjak segíteni Neked a jövőben is.

 

Köszönöm a felajánlásodat!

 
 
donate1

bankkartya

Belépés

Hírlevél

Kedvezmények, újdonságok!
Iratkozzon fel a Zsuzsa-dúla Hírlevélre!

Egy kismama kérdezi:

1. A málnalevél teát érdemes alkalmazni a 36. héttől?

2. Kicsit félek, hogy hamarabb megindul tőle a szülés.

 

 

Zsuzsa dúla válaszol:

malna

1. A növény Európában, Észak-Ázsiában és Japánban honos, hazánkban is gyakori, tüskés hajtású, gyökérágakkal terjedő cserje. A rózsafélék családjába tartozik, fehér virágai jellegzetesek, ízletes piros termése közkedvelt gyümölcs. Fogazott levele (Rubi idaei folium) aromás anyagokat, szerves savakat, C-vitamint és cseranyagot tartalmaznak. A leveléből nyert hatóanyagokat cukorbaj, vese- és hólyagbántalmak ellen használják, továbbá menstruációs görcsök enyhítésére is. Egy vizsgálat szerint a málna elősegíti a méh ellazulását.

Aktív összetevői: Gallo-, és ellagitannin (cserzőanyagok), flavonidok, C-vitamin, proanthocyanidin (az egyik leghatékonyabb káros szabadgyök megkötő), anthocyanin (a gyümölcsök és zöldségek, vörös, bíbor és kék színéért felelős anyag, aminek erős daganatgátló hatása van). 

A terhesség 36. hetétől javasolt inni naponta 1-2 csésze málnalevél teát  (rubus ideaus).

A málnalevél tea hatása (fragarin), hogy fellazítja a kismedence izomzatát, meggyorsíthatja a vajúdást és könnyíti a szülést. A méh simaizmát erősebbé, feszesebbé teszi ezáltal könnyebb és gyorsabb lesz a szülés. A bél sima izomzatára hat, méregtelenítő és salaktalanító hatása van, kitisztítja a vastagbeleket.

 

Felhasználási javaslat:

1 l vízhez 2 ek összetört málnalevelet leforrázni, 10 percet hagyni állni. - Szűrés után, ízlés szerint barna cukorral, mézzel citrommal izesíthető.

 

Tilos inni a terhesség korai szakaszában - 36 hét előtt - mert koraszülést,  a 24. hét előtt vetélést okozhat.  Fogyasztása serkentheti a méhösszehúzódásokat valamint a szoptatás alatt sem ihaztó. A terhesség alatt kialakult cukorbetegek nem ihatják, mert fogyasztása hirtelen lecsökkenti a vércukor szintet.

 

2. Nem tudom, hogy mit ért a kismama azon, hogy "hamarabb megindul tőle a szülés" Erre nincs semmi információm, hogy kimondottan a málnalevél teától indult volna be korábban a szülés. Szerintem nincs a kettő között összefüggés. Mint az előbb írtam, a málnalevél tea fogyasztása, fellazítja a kismedence izomzatát, meggyorsíthatja a vajúdást és könnyíti a szülést. A méh simaizmát erősebbé, feszesebbé teszi ezáltal könnyebb és gyorsabb lesz a szülés.

 

 

Ajánlott a málnalevél teával egy időben elkezdeni a gátmasszázst. Leírás itt >>>

 

Ha nemcsak elméletben szeretnél felkészülni a szülésre, hanem lelkileg is, fordulj hozzám bizalommal.

 

 

Üdvözlettel

Zsusza dúla

 

 

    Ha az oldalon lévő tanácsokkal segítettem neked a hétköznapjaidban, ha teheted kérlek támogass a munkámban, hogy még több tanáccsal tudjalak segíteni a jövőben is. Köszönöm a felajánlásodat!

 

donate1

bankkartya